Kategorier
Blog Den akademiske biks Det er din egen skyld

En ny erkendelse

Danmarkskort, der viser ledigheden for mænd i alderen 60 år og derover,

Jeg har i år oplevet en del mennesker, alle veluddannede og med mange års erfaring, der pludselig og uventet og mod deres gode vilje blev nødt til at finde sig et andet job, efter at de var fyldt 50. Nogle er kommet videre, andre ikke. Noget af det, som desværre får nogle organisationers ledelse til at opfatte mennesker med høj anciennitet som et problem er, at den høje anciennitet afspejler sig i en begrundet forventning om højere løn. Jeg har en formodning om at dette har spillet ind for dem, jeg har kendt.

Sommetider taler man om at årene efter 55 skulle være særligt kritiske. Og nu er jeg selv havnet i denne aldersgruppe. I dag oplevede jeg så, at en mand på 59, der har akademisk baggrund, bemærkede, at

…alle ved, at det bliver sværere at finde nye karrieremuligheder, når man er fyldt 60.

Dette var hans begrundelse for at søge arbejde uden for landets grænser. Det er godt, at også han nu har gjort en erkendelse om udfordringerne ved at finde arbejde, når man bliver ældre. Jeg håber, at hans alder ikke bliver et problem, så det lykkes ham at få den stilling, han gerne vil have.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar