Første togskift lykkedes i Fredericia.

I denne weekend rejser jeg til SPLASH 2019, der er en af de største og vigtigste datalogi-konferencer om forskning i programmeringssprog. Her skal jeg præsentere en artikel, der er resultatet af et meget vellykket bachelorprojekt i datalogi fra foråret.

Der er et stykke vej til konferencen; den finder sted i Athen. I min ungdom rejste jeg flere gange med det direkte tog fra München til Athen, men få år senere kom borgerkrigen i Jugoslavien, og i mange år derefter blev jernbanenettet i Sydøsteuropa derfor misligholdt. Der er endda heller ikke en forbindelse over grænsen fra Skopje i Nordmakedonien til Thessaloniki mere. Togrejsen går derfor via Flensburg, Hamburg, Basel, Arth-Goldau, Milano, Bologna, og Ancona, hvorfra jeg skal sejle over Adriaterhavet til Patras og tage en bus til Athen. Færgeforbindelsen fra Brindisi ville være at foretrække, men den passer meget dårligt med togforbindelserne fra det nordlige Italien. Også jernbanenettet i Grækenland har kendt bedre dage; man kan heller ikke komme med tog fra Patras til Athen.

Hvis alt går vel, kan det godt blive en spændende og god rejse. Jeg er dog (i lyset af erfaringer fra tidligere) også nervøs for om togforbindelser glipper; især er togskiftet i Basel i morgen tidlig kritisk, for her har jeg kun 10 minutter. Særlig bekymret er jeg dog over den dårlige omtale af færgeforbindelsen Ancona-Patras på Tripadvisor; jeg har læst om monumentale forsinkelser, dårlig komfort ombord og om hvor bøvlet det er at komme fra stationen i Ancona til færgeterminalen. I går fik jeg et forvarsel om potentielle problemer, da Minoan Lines sendte mig en sms om at afgangen fra Ancona var udskudt med en time (men det giver mig på en anden side en ekstra mulighed, skulle togskiftet glippe for mig i Basel). På udturen er det ikke helt så kritisk som på hjemrejsen, hvor en stor forsinkelse vil ødelægge min videre rejse nordpå fra Italien. Men lad os nu se, hvor galt det går.

(Visited 98 times, 1 visits today)