Dag 2 af min rejse til SPLASH 2019 viste, at min frygt for togforsinkelser var helt ubegrundet. Nightjet-toget fra Hamburg til Basel SBBankom til tiden, og nutidens liggevogne var faktisk lidt bedre end jeg huskede dem fra min ungdom. Nightjet-togene er lige nu de eneste nattog gennem Tyskland, og de har ÖBB fra Østrig som operatør! Videre fra Basel via Arth-Goldau til Milano og via Bologna til Anconia gik det uden forsinkelser. Eneste lille irritationsmoment viste sig at være, at der var indtil flere toiletter på de schweiziske SBB/CFF/FFS-tog, hvor låsen var defekt.

Der var kun én streng i regningen, men den var til gengæld stor og tyk. I toget mod Milano fik jeg en sms fra Minoan Lines om at færgen fra Ancona til Patras, der allerede var blevet meldt forsinket ved afgang fra 18.00 til 19.30, nu i stedet ville afgå klokken 4.00 mandag morgen.

Det er svært at blive glad for en monumental og ubegrundet forsinkelse på ni en halv time, selv når der med den følger en trøstende besked om at man godt kan afbestille sin billet eller rejse dagen efter uden yderligere betaling.

Jeg fik bestilt et hotelværelse i Ancona, fik skrevet til SPLASH2019 og varskoet, at jeg måske ville få svært ved at være fremme i Athen tirsdag kl. 12.00 og endte med at bruge søndag eftermiddag og aften på at gå rundt i Ancona og på at tjekke ind til færgeoverfarten. Af uvisse årsager kan man ikke tjekke ind i færgeterminalen, men skal tage en særlig shuttlebus til billetkontoret omkring to kilometer væk. Minoan Lines havde i mellemtiden triumferende sendt en ny sms om at færgen ville afgå allerede kl. 3.00 mandag morgen.

Hvordan er der så i Ancona? De lokale pizzaer (dem uden ost; det er også en tradition) er vellykkede, Middelhavsstemningen er tilbagelænet og 20°C i oktober er, selv med bevidstheden om klimaforandringer, en velkommen forandring fra dansk oktobervejr.

Men jeg ville allerhelst være på vej til Athen. Nu bliver det spændende at se, hvor stor forsinkelsen er blevet, når vi engang anløber Patras og om det vil lykkes mig at få holdt mit foredrag overhovedet. Inden alt dette afgøres af de dilettantisk inkompetente klamphuggerfjolser fra Minoan Lines (som jeg aldrig vil sejle med igen og som jeg agter at sende et mindre pænt brev) vil jeg nå at få sovet lidt, inden jeg skal ud af sengen på hotellet igen ved 1-tiden i nat.

(Visited 78 times, 1 visits today)