Foto: HUMrådet.

Studenteraktivisten Harald Toksværd tog ordet ved Københavns Universitets årsfest – som studenteraktivisten Finn Ejnar Madsen gjorde det helt tilbage i 1968. Og Harald Toksværds indlæg var skarpt og vredt. Han sagde bl.a.

For jo, Finn Ejnar fik da bugt med professorvældet. Men bag det stod det klart, at et langt større uhyre bugtede sig. At der af det første hoved, som med hydra, skulle springe to nye. Et dekanvælde og et rektorvælde.

Vi accepterer ikke jeres forringelser og jeres forkvaklede new public management

Tænk, at det omsider sker. Det er i forlængelse af en aktion, hvor studerende fra humaniora besætter ledelsesgangen på Københavns Universitet i protest mod store ændringer på deres uddannelser. Dette forløb er tilmed grundigt omtalt i Universitetsavisen, der er et kritisk organ, der er et af ledelsen helt uafhængigt organ. Også dét er værd at tænke over.

(Visited 109 times, 1 visits today)