https://www.flickr.com/photos/58242682@N06/9423452938/

Det er interessant, at politikerne i vores dage sjældent taler om livskvalitet. Hvis man hos Socialdemokraterne søger på ordet “livskvalitet”, får man to træffere – den ene er om sundhedspolitik, den anden er om miljøpolitik.

Hvordan er det med arbejdslivet? På Socialdemokraternes websted står der i afdelingen om folkepension at

Helt grundlæggende bør det være sådan i et velfærdssamfund som det danske, at man værdigt kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det er kun rimeligt, når man i mange år har bidraget til samfundet og betalt skat. Alle fortjener gode år på pension med tid til børn, børnebørn og fritidsinteresser.

De gode år med tid er tilsyneladende de år, der kommer efter arbejdslivet. Om arbejdslivet siger Socialdemokraternes websted i afsnittet om beskæftigelse at

Alle skal bidrage med det, de kan. Det er et krav, vi stiller til hinanden. Ellers kan samfundet ikke hænge sammen, og det kan den enkelte i virkeligheden heller ikke. Man får et bedre liv af af at have noget at stå op til om morgenen.

Så dette at gå på arbejde er i denne forståelse en del af det gode liv (eller i al fald det bedre liv) i sig selv. Hvilken status tiden sammen med børn og børnebørn og fritidsinteresser har for mennesker i arbejdslivet, står hen i det uvisse.

(Visited 124 times, 1 visits today)