Billede: https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/climate-change-global-sea-level

Noget af det, der ofte undrer mig og gør mig utryg, er at så mange tager let på de store forandringer af vores livsgrundlag, som de menneskeskabte klimaforandringer er årsag til. Greta Thunberg prøvede at sige, at vores hus brænder, men det fik bestemt ikke alle til at tænke sig om.

I Information skriver Morten Steiniche fra Extinction Rebellion

Brug et sprog, der italesætter klimakrisens alvor. Tal for eksempel om en klimanødsituation i stedet for klimaforandringer. Det skridt har eksempelvis den engelske avis The Guardian taget, og det bør de danske medier også gøre.

Jeg er helt enig her; det er nødvendigt at medierne gør op med den forsigtige sprogbrug: miljøet og vores eksistensgrundlag er truet på en måde, som vi ikke ellers har set i historisk tid.

Nogle vil her sige, at medierne skal forsøge at holde sig neutrale, så det enkelte menneske kan danne sin egen holdning. Det er for så vidt korrekt – men i hvilket omfang er medierne neutrale, når det gælder ekstreme synspunkter? Og er der ikke allerede nogle tendenser i medierne, når det gælder rapportering af voldsomme forbrydelser? Et eksempel fra de seneste år er den uklare sondring mellem hvornår en alvorlig forbrydelse bliver omtalt om terrorisme og hvornår den ikke gør det.

(Visited 77 times, 1 visits today)