I dag fik jeg set Star Wars: The Rise of Skywalker. Når man som jeg har været siden den første Stjernekrigs-film fik premiere i danske biografer, er det næsten uomgængeligt at følge med også i den seneste trilogi. Der er sket ganske meget siden de første film blev til for 40 år siden, og ikke bare på special effects-siden. At denne trilogis ubestridt største helt er en ung kvinde, er en glædelig udvikling. At konfliktløsningen i filmen tager udgangspunkt i et stort fællesskab, ikke kun i individers heltemod, er selvfølgelig også et godt budskab. Og mon ikke drengenavnet Finn vil få en renæssance?

Jeg kan ikke røbe ret meget mere om Himmelvandrerens opstigning, som filmen vel ville hedde på dansk, uden at komme til at spolere fornøjelsen hos dem, der ikke har set den endnu. Det er måske nok ikke den bedste af de ni film (som film betragtet er det nu nok stadig Imperiet slår igen), men den er alligevel en meget værdig afrunding af det store science fiction-eventyr.

(Visited 144 times, 1 visits today)