Kategorier
Blog På farten

Aalborg-Valletta, dag 2 (fortsat): Fra Napoli til Catania

Indlægget tidligere i dag kalder på en opfølgning.

I skrivende stund står jeg og venter på at komme om bord på toget til Catania, der holder på perron 2 på Messina Centrale. Så jeg nåede det!

Det lykkedes mig at nå til Napoli i tide til at skifte til toget til Villa San Giovanni. På et tidspunkt ikke så længe efter afgang fra Milano så forsinkelsen ud til at være 40 minutter (!). Efterhånden blev det meste imidlertid indhentet, så vi ved ankomsten til Roma Termini, der var første station efter Milano, var nede på 6 minutters forsinkelse. Og i løbet af næste strækning blev resten indhentet, så vi ankom til Napoli til tiden. Tilmed var forbindelsen til Villa San Giovanni lidt forsinket ved afgang, så jeg faktisk havde god tid til skiftet.

Fra Villa San Giovanni er man nødt til at sejle over til Messina. Selv om strædet mellem Sicilien og fastlandet kun er 3100 meter bredt her, er der ikke blevet lavet en bro eller en tunnel. Når man kender Storebæltsbroen eller Vasco da Gama-broen over Tejo, der begge er meget længere, virker det lidt underligt. Så vidt jeg kan læse mig til, er forklaringen på den manglende bro en kombination af naturlige årsager og politisk ubeslutsomhed (ikke helt ukendt i Italien). Messina-strædet er 250 meter dybt, hvor Storebælt kun er 60 meter dybt, og der er voldsomme tidevandsstrømme. Legenden om Skylla og Karybdis kommer vist herfra (der er faktisk en by ved navn Scilla lige i nærheden!).

Men over vandet kom jeg i al fald, og til midnat kan jeg få noget sammenhængende søvn.

Min fornemmelse fra dagens togrejse og oplevelser sidste år på min rejse til Athen er, at Trenitalia ikke har helt så godt et ry, som de egentlig fortjener, mens Deutsche Bahn måske er endt med at hvile lidt rigeligt på laurbærrene. Forsinkelsen i går på vej mod Basel blev faktisk bare værre efterhånden. Frecciarossa-toget til Napoli var til gengæld rigtig hurtigt og komfortabelt og med god internetforbindelse – også klart bedre end i Tyskland.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar