Kategorier
Blog Datalogi På farten

Og det blev min tur

I går aftes var der middag for alle konferencedeltagere i Mdina lidt uden for Valletta. Det eneste, jeg og andre savnede lidt, var muligheden for at gå en lille tur rundt i Mdinas bykerne i stedet for bare at blive placeret ved bordene i restauranten. Jeg endte med at snakke med en deltager fra USA, der oprindelig er fra Pakistan, men også havde tilbragt 12 år i Sydkorea. I den akademiske verden er der mange mennesker, der på denne måde er på gennemrejse.

I dag var det tid for min egen fremlæggelse til ICISSP2020. I kan se mine slides herunder, hvis I er interesseret. Bidraget handler om en analyse af protokollerne i det betalingsnetværk, der hedder Lightning Network og kan anvendes sammen med blockchain-løsninger. Analysen viser, at der en sikkerhedsfejl i en af protokollerne; det er interessant og selvfølgelig også lidt ærgerligt.

Inden jeg selv skulle på, var der et et indbudt foredrag med Stefan Schmid, der er professor på Universität Wien. Men for nogle få år siden var Stefan faktisk ansat samme sted som der, hvor jeg er nu, så foredraget var også et gensyn. Vi hilste da også på hinanden bagefter, og Stefan inviterede mig til at kigge forbi instituttet, hvor han arbejder nu, når jeg besøger Wien.

Mit foredrag gik vel som det skulle; der var ikke nogen spørgsmål bagefter, men jeg er ikke sikker på, om det var et godt eller et dårligt tegn. Ordstyreren kom med en interessant kommentar bagefter, så der var mindst én, der havde forstået mit hovedbudskab.

Bagefter var der endnu af de poster-sessions, man ser så ofte, og som kan give et mere uformelt indblik i ny og igangværende forskning. ICISSP bliver holdt sammen med nogle andre datalogikonferencer om bl.a. sundhedsteknologi, så der var postere om lidt af hvert.

(Visited 180 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar