Mikael Simpson lavede engang et nummer, der hedder “Jeg får alt for meget skærm”. Det er jeg kommet til at tænke på nu, hvor jeg bruger endnu mere tid foran skærme end jeg plejer.

Inden pandemien viste en undersøgelse, at voksne mennesker i USA i gennemsnit bruger 11 timer på at kigge på en skærm hver dag og ser på deres telefon hvert tiende minut. Det er næppe blevet bedre nu. En ny artikel fra Washington Post, skrevet efter pandemien begyndte og isolationen begyndte i USA, afslører at skærmtiden hos nogle er blevet forøget med 185 procent.

Der er allerede talt en del om konsekvenserne ved den isolation, vi lever i under pandemien. Sundhedsstyrelsen har lavet en pjece om mental sundhed, der kommer med en række gode råd.

Men det er også veldokumenteret, at man kan få “alt for meget skærm”. Undersøgelser viser at mere skærmtid kan have både fysiske konsekvenser (anstrengelse af synet, nakkeproblemer og vægtøgning)ysical (eyestrain, neck strain, obesity) og psykiske konsekvenser (angst og depression). Disse aspekter bør man også fokusere på, når talen er på de følger for vores mentale sundhed, som isolationen vil give for hver af os.

(Visited 103 times, 1 visits today)