Jeg har netop læst at Florian Schneider, et af de oprindelige medlemmer af Kraftwerk, er død. Han blev 73. Æret være hans minde.

Det er uundgåeligt, men altid vemodigt, at man en dag skal sige farvel til de musikere, man har lyttet meget til. Der er ikke mange, der har haft så stor indflydelse på elektronisk popmusik (ordet pop anvendt i den mest positive betydning overhovedet) som netop Kraftwerk. Hvor havde f.eks. Depeche Mode og New Order været uden de fire herrer fra Düsseldorf?

Jeg husker Autobahn fra radioens hitlister, og det lød ikke som noget, jeg havde hørt før. Dengang kendte jeg ikke til forbindelsen til krautrock og bands som Can og Neu! – men bevares, jeg var kun ti år gammel. Det første album, jeg købte med Kraftwerk var Trans-Europa Express. Senere var jeg (og siden også min datter!) en lang overgang fascineret af Die Mensch-Maschine.

Min yngre bror Alexander er faktisk fra Düsseldorf og var også ret glad for Kraftwerk; han fik vist aldrig mødt dem – men til gengæld kender han så det noget anderledes Die Toten Hosen fra samme by.

Selv nåede jeg at opleve tre koncerter med Kraftwerk – én gang i København i KB-Hallen og to gange på Roskilde Festival. Hver gang var det en formfuldendt visuel oplevelse med særdeles trofaste udgaver af Kraftwerks tidløse musik.

(Visited 147 times, 1 visits today)