Skærmbillede fra https://www.dw.com/en/germany-18-officers-injured-dispersing-berlin-rally-against-coronavirus-curbs/a-54402885

I dag har der været en underlig demonstration i Berlin mod myndighedernes indgreb under COVID-19-pandemien. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde over den slags protester. Ét er at nogle lægfolk i denne sammenhæng opkaster sig til at være ikke bare “gør-det-selv-epidemiologer”, men egentlige konspirationsteoretikere, der hævder at COVID-19-pandemien slet ikke findes. De bruger krudt på at bekæmpe det, de kalder for “mainstream-medierne”, ligesom der også er f.eks. tilhængere af Syriens regime, der har travlt med at sprede propaganda om “den sande historie om borgerkrigen”. Både hos pandemibenægtere og Assad-venner er der ofte en forestilling om at de på en eller anden måde er progressive.

Konspirationsteoretikerne vil man sikkert aldrig kunne nå ind til, hvis ikke man er rede til at forære dem et ophold i et område, der er hårdt ramt af COVID-19. Et andet er dog modstanden mod at bruge værnemidler, og her burde der være et argument, selv de “frihedstilhængere”, der her er tale om, kan forstå.

Et mundbind beskytter bæreren (Den Ene) mod potentiel infektion fra Den Anden. Men det gælder naturligvis også, hvis Den Ene og Den Anden bytter roller. Når Den Ene renser sine hænder, fjernes virus fra hænderne og Den Ene kan ikke smitte Den Anden, men modtager heller ikke virus på sine hænder fra Den Anden. De fleste andre beskyttelsesforanstaltninger har også en beskyttelse begge veje. Noget så kedeligt som en motorcykelstyrthjelm, et værnemiddel, man ikke ser mange demonstrationer imod, har også en symmetri. Motorcyklisten bliver beskyttet i et vist omfang, men alle andre bliver også i et vist omfang beskyttet mod at skulle bruge mange resurser på at tage sig af alvorlige skader hos den kvæstede motorcyklist, måske endda et dødsfald.

(Visited 133 times, 1 visits today)