Jeg har tidligere skrevet her, at jeg i år modtager CONCUR-konferenceseriens Test of Time Award sammen med Søren Christensen og Colin Stirling, vores PhD-vejleder fra Edinburgh, for artiklen Bisimulation Equivalence is Decidable for All Context-Free Processes fra 1992. Æresbevisningen blev overrakt i dag ved CONCUR2020-konferencen, der egentlig skulle have fundet sted i Wien, men i stedet endte som et stort Zoom-møde.

Søren bor i Aarhus, men besøgte mig i Nørresundby i dag, og vi deltog sammen. Colin havde desværre taget fejl af tidszonen og kom først til, da det hele var forbi – og vi var kede af, at vi ikke fik genset vores gamle vejleder, der for nylig gik på pension.

Søren og jeg boede sammen i Edinburgh i et års tid og blev gode venner; det var i det hele taget en vigtig tid i vores liv og vi mødte mange mennesker, som kom til at præge os. Det var derfor noget helt særligt for os at gense flere af dem, vi kunne huske fra dengang for 30 år siden, på Zoom-mødet i dag. Davide Sangiorgi, som også modtog en Test of Time Award, var en af dem, vi begge sås meget med på universitetet og i fritiden, og han nævnte undervejs i Zoom-mødet, at han ville ønske, vi kunne have mødtes rigtigt. Det ville vi også rigtig gerne have kunnet.

Efter Zoom-mødet sad Søren og jeg over frokost og snakkede om alt, der er sket i vores liv siden dengang – det er vel 25 år siden, vi sidst sås. Det er mange år siden, Søren forlod universitetsverdenen til fordel for det private erhvervsliv. Her gør han det rigtig godt, og jeg var glad for at høre om det, han beskæftiger sig med. Det er nu også et tab for forskerverdenen, for Søren var en usædvanligt dygtig ung forsker. De helt centrale erkendelser i vores artikel fra dengang skyldes ham.

Jeg havde til Zoom-mødet forberedt en lille videopræsentation af vores arbejde fra dengang, og den kan I se herunder.

Forhåbentlig kommer jeg snart til Aarhus igen og får mulighed for at se Søren igen.

(Visited 144 times, 1 visits today)