I dag kom det banner, som vi lavede i Amnesty International i Aalborg den 20. august, i brug ved klimamarchen i Aalborg, hvor vi var med. Arrangementet begyndte med taler og fællessang og sluttede på Limfjordsbroen, hvor de forbipasserende fodgængere og andre trafikanter kunne se vores bannere og skilte. Trods blæst og regn blev det en god og positiv oplevelse for os.

Amnesty International er ikke en miljøorganisation; vi arbejder for menneskerettighederne. Men menneskerettighederne verden over bliver påvirket af de menneskeskabte klimaforandringer. Klimaforandringerne sender mennesker på flugt og er med til at destabilisere samfund verden over med alle de konsekvenser, netop dét kan føre med sig. Derfor er vi også nødt til at være med til at kræve, at verdens regeringer gør noget ved dette problem netop fordi det er alle disse regeringer, der skal sørge for at menneskerettighederne bliver overholdt. Præcis hvad der skal gøres, er det miljøbevægelsen og naturvidenskaben, der ved noget om.

(Visited 65 times, 1 visits today)