Foto: Selbymay, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hellfest2018NapalmDeath_02.jpg (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International)

Mange tænker mest på Napalm Death som et band med en ekstrem lyd og uforståelig vokal. Helt forkert er det ikke. Jeg kan huske Napalm Death helt tilbage fra John Peels aftenudsendelser på BBC Radio 1 sidst i 1980’erne. Dengang var deres musik ultrakorte numre med lange titler – og her taler vi om numre på to-tre sekunder. Senere skiftede de stil og placerede sig et sted mellem grindcore og dødsmetal. Jeg så dem for længe siden på Roskilde Festival, men gik glip af dem, da de spillede i Aalborg i sin tid.

Noget, man ofte glemmer, måske fordi det er så svært at forstå, hvad der bliver sunget/growlet, er at Napalm Death faktisk laver musik med et klart humanistisk budskab – mod nationalisme og racisme og had og med vigtig indsigt i menneskesindets kroge.

Det er spændende at lytte til et helt nyt interview med Mark “Barney” Greenway, der er vokalist i Napalm Death, for det er tydeligt at han har noget vigtigt på hjerte og formulerer det godt.

Det nye nummer “Amoral” fra årets nye album Throes of Joy in the Jaws of Defeatism (en typisk titel for Napalm Death, men overrraskende positiv) er bestemt ikke poppet, men er alligevel i den lidt mere tilgængelige ende af bandets repertoire, og rummer linjer som

When our emotions summon ghosts
They scratch the wound and feed the host
The past, the lies are all revealed
The layers of guilt can never heal

Så kort og klart kan det siges.

(Visited 65 times, 1 visits today)