Noam Chomsky er efterhånden 91 år gammel og har helt ændret udseende.

Jeg har fulgt den amerikanske lingvist, filosof og samfundskritiker Noam Chomsky gennem snart mange år, og også i sin høje alder har han noget vigtigt at bidrage med. I et interview med New Statesman giver den nu 91-årige Chomsky udtryk for at den tid, vi lever i netop nu, er den farligste tid for menneskeheden siden 1930’erne. Der er en meget reel risiko for at menneskeheden bliver udslettet. Det er kombinationen af truslerne om atomkrig, de menneskeskabte klimaforandringer og COVID-19-pandemien, der udgør denne fare. Donald Trump har gennem sin politik som USAs præsident gjort situationen værre på alle disse tre områder. Hvis Trump vinder præsidentvalget, bliver situationen endnu værre, men hvis han taber præsidentvalget og derefter nægter at gå af det, vil det også være farligt. Det eneste, der så kan forhindre en egentlig borgerkrig, vil være militær indgriben. Kampen mod Trump og de andre autoritære ledere er bydende nødvendig.

Derfor vil Chomsky stemme på Joe Biden, ikke for at støtte Biden, men for at bekæmpe Trump og derefter lægge pres på Biden. I en så ekstrem situation som den, vi er i nu, skal vi vælge det mindste onde og stemme imod Trump. Chomsky udtaler 

In the course of, say, Corbyn in England, I would have voted for him but most of the time the question is ‘who do you vote against?’ 

This time the answer to that question is just overwhelmingly obvious: the Trump Republicans are just so utterly outrageous, way off the spectrum, that there’s simply no question about voting against them. So you take off a few minutes, go to the voting booth, push a lever, vote against Trump, which in a two-party system means you have to push the vote for the other candidate. But then the next thing you do is to challenge them, keep the pressure on to move them towards progressive programmes.

Noam Chomsky: The world is at the most dangerous moment in human history, New Statesman 17 September 2020 (https://www.newstatesman.com/world/2020/09/noam-chomsky-world-most-dangerous-moment-human-history)
(Visited 131 times, 1 visits today)