Kategorier
Blog COVID-19 Trafik

Flere cykler

Diagram: Statista (https://www.statista.com/chart/23095/dditional-funding-allocated-for-cycling-during-the-pandemic/)

For nogle år siden havde jeg kontakt til det europæiske cyklistforbund i forbindelse med en Horizon 2020-ansøgning, der desværre (og traditionen tro) blev afvist. Men denne kontakt har fået mig til at følge mere med i cyklisters forhold rundt om i Europa.

I går skrev jeg om alle dem, der vil flyve mere og køre mere i bil, hvis/når pandemien en dag er under kontrol. Men der sker heldigvis også noget andet. En af de uventede følger af COVID-19-pandemien er nemlig, at nogle lande investerer flere midler i faciliteter for cykeltrafik. Søjlediagrammet ovenfor viser tallene pr. 17. september 2020. 34 af de største byer i EU har lavet tiltag for at fremme cykeltrafikken i form af bedre infrastruktur som bl.a. flere cykelstier. Mere end 1 milliard euro er blevet brugt på sådanne forbedringer under pandemien, og der er anlagt mere end 1000 kilometer ny cykelsti i EU.

Også på det personlige plan mærker jeg en ændring; nogle er lidt forundrede over at jeg cykler så meget og ikke engang ejer kørekort eller bil. Jeg har altid foretrukket at cykle frem for at tage bussen, men af og til har jeg taget en bus. Nu, hvor det er lidt mere bøvlet at bruge offentlig transport, tager jeg imidlertid stort set ikke bussen, hvis jeg skal alene af sted uden større bagage og destinationen er inden for almindelig cykelafstand. I dag skulle jeg for en sjælden gangs skyld bevæge mig fra den ene ende af byen til den anden, og her kom jeg ud på en af mine bare lidt længere cykelture (kun knap ni kilometer) siden nedlukningen i marts i år.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar