For syv år siden begyndte jeg at producere videomateriale til undervisningsbrug. Mine første forsøg var præget af de forhåndenværende søms princip, hvor jeg med diverse Apple-grej – – en iPad 2, en stylus med gummispids, headset fra min iPhone og en gammel udgave af iMovie til OS X – fik produceret mine første videopodcasts. Senere er det blevet til ganske meget mere materiale. Nu hvor COVID-19-pandemien gør det umuligt at afholde sædvanlige akademiske konferencer, har jeg også kastet mig over at lave præsentationer til konferencebrug. Videomaterialet er en investering på længere sigt, for det kan forhåbentlig bruges flere gange.

I årenes løb har jeg fået bedre grej og har ud fra mine opdagelser af hvad der virker, og hvad der ikke gør, fået opbygget en god praksis om videoproduktion og en hel del rutine. Jeg bruger stadig en iPad (men en iPad Pro i det ideelle A4-format) til optagelserne, men er nu i stand til at redigere ganske meget i løbet af optagelserne. Selv nu, hvor jeg har en vis rutine, er videoproduktion dog en ganske tidskrævende arbejdsproces; 80 minutters video tager som regel en dag at optage og færdiggøre. Inden da er der planlægningen af videomaterialet – manuskript, figurer osv. Post-produktion, herunder klipning, tekstning og rendering, tager meget mere tid end mange tror. Hvis jeg skulle f.eks. forsyne 16 timers færdigproduceret video med undertekster, ville det tage mig 7-8 arbejdsdage, hvor jeg ikke kunne nå at lave andet.

(Visited 90 times, 1 visits today)