Kategorier
Blog Konflikter Medierne

Syrien er stadig glemt

Figur: http://www.understandingwar.org

Nu er nyhedsdækningen i de danske medier ikke længere fokuseret på præsidentvalget i USA; der er noget andet, der fylder, som jeg ikke orker at skrive om her.

Til gengæld skriver ingen om krigen i Syrien. Det er nu ikke fordi, der er udbrudt fred. Hvis man læser hos Reuters, er der ganske meget nyt om situationen i Syrien. I dag angreb israelske bombefly mål i Syrien. Den tidligere syriske udenrigsminister Walid Al-Moallem er død. Al-Jazeera skriver også om dette og andre forhold.

Rundt om i Europa lægger syriske flygtninge sag an mod bl.a. virksomheder, der har leveret kemikalier til Syrien, mod banker, der har finansieret væbnede grupperinger som al-Nusra, der har tilknytning til a-Qaeda og mod de ansvarlige i Assad-regimet bag giftgasangreb i 2013 og 2107. De mange retssager rundt ved lokale domstole skyldes, at det er umuligt at komme videre med sager ved den Internationale Straffedomstol – Syrien er ikke tiltrådt ICC, og Kina og Rusland blokerer sager.

Som denne udvikling også antyder, er der (selvfølgelig) fortsat rigtig mange syrere på flugt rundt om i verden. Inde i Syrien er omkring en million mennesker internt fordrevne.

Men det er ikke meget, man hører om dette i de danske medier.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar