Skærmbillede fra dr.dk

Jeg har ikke børn i julekalenderalderen mere, men alligevel følger jeg trofast med i Julefeber på DR. Det er endnu en vellykket serie fra DR, og den handler om at være utilpasset og utilpas – sådan som mange kan føle sig. Det gælder ofte, når man er barn eller ung, men ikke kun dér.

Som Annemette Grundtvig (som jeg i parentes bemærket gik i gymnasiet med) skrev i Politiken:

De fleste har brug for at blive mindet om, at frygten for at fejle udmærker sig ved ingenting overhovedet, og at det ærlige, personlige udtryk er så meget bedre end hæmmet higen mod perfektionisme.

Annemette Grundtvig: Jeg vil ikke vaccineres mod julefeber, Politiken, 12. december 2020, Sektion 5 (Liv) Side 4

Det er dét budskab, jeg også finder i serien, og samtidig er Julefeber (ud over at være visuelt helt igennem upåklagelig) også blevet en måde for mig at tælle ned til julen på i en tid, hvor det ofte virker som om der er ikke rigtig er noget at planlægge og ikke noget at se frem til. Én ting ved man nemlig stadig, hvornår kommer, nemlig juleaften. Måske kan jeg i det mindste glæde mig til jul i år.

(Visited 138 times, 1 visits today)