Kategorier
Blog Retspolitik

Man kan ikke klage

I denne uge kunne man læse om forholdene i DR, og det er bestemt ikke rar læsning. Der har været flere måneders omtale af sager om chikane, sexisme, dårligt arbejdsmiljø og grænseoverskridende adfærd. Ansatte er blevet afskediget for grænseoverskridende adfærd både på medarbejder- og chefniveau. Radioværten Sara Bovin har udtalt at

Jeg savner, at den øverste ledelse i DR anerkender, at man ikke må bruge sin lederstilling til at krænke og mobbe sine medarbejdere…

Politiken, 15. december 2020: Ansatte på P3 anklager ledelsen for at mobbe og chikanere dem

Sagen ved DR peger på et generelt problemet. Arbejdsmiljø-systemet er veludbygget her i Danmark, men hvem skal man klage til, hvis det er virksomhedens ledelse eller andre magtfulde personer, der er årsager til problemer med det psykiske arbejdsmiljø i en virksomhed?

Vi har diskuteret dette i min fagforening DM på det seneste, ansporet af det fokus, der har været på sager om sexisme og seksuelle krænkelser. Ofte kan magtstrukturer på den enkelte virksomhed komme hindrende i vejen. Tør en ung kontorelev f.eks. fortælle, hvad den kendte radiovært med de mange venner derude har udsat hende for? I en del sager er det nemlig unge ansatte tidligt i karrieren, der er særligt sårbare, men også særligt bange for at gå videre med hvad de har været udsat for. Men problemet handler ikke kun om seksuelle krænkelser; der er tale om en generel retspolitisk problematik, som optræder overalt, hvor der er magtstrukturer til stede.

En mulighed er at indføre en slags ombudsmands-struktur, hvor “ombudsmændene” er personer uden for virksomhedens organisation, måske tillidsvalgte på en anden virksomhed eller “bare” i en anden afdeling, som har gennemført en særlig uddannelse og som man kan henvende sig til, hvis man har været udsat for et overgreb. De kan så indrapportere sagen til arbejdsmiljøsystemet i den berørte virksomhed, så den berørte medarbejder ikke selv behøver at stå frem. I sager om sexisme mod kvinder vil det være særlig vigtigt, at der er tale om en ombudskvinde. Men samtidig rører en sådan mekanisme ved et andet problem: Hvis nogen anonymt anklager mig, hvilken retssikkerhed har jeg da selv?
Problemstillingen er under alle omstændigheder ikke enkel, men den vil være vigtig at håndtere, bl.a. hvis vi for alvor vil seksuelle krænkelser og andre former for magtmisbrug til livs.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar