Jeg har været til koncert i København. Den fandt sted for et halvt liv siden, den 17. november 1992, og her oplevede jeg (sammen med min gamle studiekammerat Michael Zeeberg) Sonic Youth og Pavement i i Den Grå Hal på Christiania. I dag opdagede jeg til min store overraskelse, at der faktisk eksisterer en optagelse fra netop den aften. Lydkvaliteten er desværre tvivlsom, og også når det er støjrock, er den slags ærgerligt.

Jeg var der mest for at opleve Sonic Youth, der dengang var på højden af deres kunnen og forholdsvist let tilgængelige rent musikalsk (men knap nok var ungdom mere, thi alle musikerne var sidst i trediverne). De havde lavet Daydream Nation, Goo og senest Dirty (som jeg havde købt et par måneder forinden i USA) og var blevet inspiration for den mere traditionelt 70’er-inspirerede grunge-bølge, der på det tidspunkt gik sin sejrsgang. Under Sonic Youths sæt dukkede Stephen Malkmus fra Pavement op og spillede med i en vild og entusiastisk duel på guitar. Eller rettere: Det gjorde han faktisk ikke. Michael opdagede, at han ikke havde fået sat kablet i sin guitar! Noget andet, jeg husker, er at der inden koncerten stod der en excentrisk fyr og gav alle i publikum hver deres lille lap papir, som han rev af fra en papirdug. Det kunne godt have været en af Christianias lokale originaler. Under koncerten opdagede jeg, at det såmænd var trommeslageren fra Pavement.

Efter koncerten var politiet til stedet udenfor, og for første og eneste gang i mit liv oplevede jeg den tvivlsomme fornøjelse af tåregas, der rev i næse og øjne. Jeg ved ikke, hvad betjentene var der for, men jeg vidste da, at det nok var bedst at finde den nærmeste bus.

Intet varer evigt. Senere blev Sonic Youth desværre kedelige, og hovedkræfterne Thurston Moore og Kim Gordon blev skilt.

(Visited 81 times, 1 visits today)