Kategorier
Blog Menneskerettighederne Miljøet

Hvor skal man tage hen?

Foto: Mehedi Hasan/Dhaka Tribune

I Frankrig har en mand med astma undgået udvisning til sit oprindelsesland Bangladesh, fordi retten vurderede, at hans sundhedstilstand ville blive forværret på grund af forureningen i Bangladesh. Ifølge WHO er Bangladesh i verdens top 10 over lande med en koncentration på mere 2,5 ppm af skadelige partikler i luften. Bangladesh har gennemgået en voldsom industralisering og konsekvenserne for luftforureningen har været voldsomme. De største kilder til luftforurening er udledninger fra køretøjer og fra produktion af cement, stål og mursten. Jeg har aldrig selv været i Bangladesh, men da jeg i 2016 var i Vietnam, opdagede jeg hurtigt hvor voldsom luftforureningen var i Hanoi. Jeg fik en luftvejsinfektion, som blev holdt ved lige af den kraftige smog, der indhyllede storbyen i et konstant gråvejr. Vietnam har i de seneste årtier gennemgået en udvikling, der ligner den, man ser i Bangladesh.

Nu advarer bl.a. FNs rapportør inden for menneskerettigheder og miljø om at verdens miljøproblemer kan ende med at drive mange mennesker på flugt. Én årsag er klimaforandringerne, en anden er den umiddelbare forurening. Der er politikere i Europa og Nordamerika, der er meget bekymrede over udsigten til at deres lande skal tage imod mennesker på flugt. Ironisk nok er det meget ofte præcis de samme politikere, der ikke er optaget af miljøspørgsmål eller endda bagatelliserer dem.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar