Kategorier
Blog COVID-19 Med skeptiske øjne

Hvordan har kreationismen det?

Billede: Dr Graham Beards (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International)

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det må være at være kreationist for tiden. Hvis man tror på at arterne er skabt evige og uforanderlige på et veldefineret tidspunkt, må det være underligt at være vidne til at SARS-CoV-2-virus muterer og der opstår flere nye varianter med tilsyneladende andre egenskaber.

Man kunne også godt have forestillet sig, at tilhængerne af den form for kreationisme, der kalder sig for “intelligent design”, ville have prøvet at bruge deres påstande til at undersøge om SARS-CoV-2 skulle være fremstillet i et hemmeligt kinesisk laboratorium. Tilhængerne af “intelligent design” har nemlig påstået, at man på en eller anden snedig genetisk vis kan finde ud af om der står en “intelligent designer” bag en organisme. Det har de som bekendt ikke rigtig gjort. Det er der en lille artikel om hos American Scientist.

Om noget viser dette bare endnu den manglende styrke i endnu en pseudovidenskabelig samling af påstande – og dem har det været rigeligt med allerede nu her under pandemien.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar