Foto: Steve Rhodes (Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0))

Den amerikanske forfatter og forlægger Lawrence Ferlinghetti er død. Han blev 101 år og døde af en lungesygdom (som ikke var COVID-19).

Ferlinghetti var måske den mindst kendte person blandt Beat-forfatterne, som også talte Jack Kerouac og Allen Ginsberg, men delte ikke deres nogle gange ret frihjulsprægede livsstil. Ferlinghetti var også medejer af City Lights Bookstore-boghandlen i San Francisco og af det forlag, der udgav de tidlige værker af netop bl.a. Allen Ginsberg og Jack Kerouac. Det var Ginsberg og Kerouac, jeg selv som så mange andre først blev opmærksom på, men da jeg for mange år siden var så heldig at møde Peter Laugesen, gjorde han mig opmærksom på Lawrence Ferlinghetti.

Lawrence Ferlinghetti stræbte efter at skabe lyrik, der også kunne fremføres, og på denne måde var også han blandt de åndelige stamfædre til poetry slam-genren. Som navnet antyder, havde han italiensk baggrund og betonede ofte sin tilknytning til Italien.

Efter hvad jeg har kunnet læse mig til, lader Lawrence Ferlinghetti til at have været et venligt og afholdt menneske. Selv holdt han af San Francisco, men bestemt også af naturen. Samtidig var han et politisk engageret menneske, og det kan man man bl.a. se af dette lille udsnit af hans måske mest kendte digt fra hans egen debut, A Coney Island Of The Mind.

(Visited 58 times, 1 visits today)