Kategorier
Blog COVID-19 Den akademiske biks

Hvem husker universiteterne?

Skærmbillede fra https://kunet.ku.dk/om-ku/temaer/coronavirus/

I dag fik jeg en mail, der fortæller mig og andre ansatte ved Københavns Universitet, at regeringen har forlænget restriktionerne, hvilket betyder, at KU er lukket til 5. april.​

Studerende på KU må kun opholde sig på campus til eksaminer eller undervisning, der foregår fysisk eller ved besøg af biblioteket. Der skal bruges mundbind, når man bevæger sig rundt på campus på KU, og medarbejdere på KU skal arbejde hjemmefra med mindre de varetager kritiske funktioner.

Jeg forstår sagtens, at fordi et universitet er et sted, hvor mange mennesker ofte vil være samlet på samme tid, er man nødt til at have omfattende restriktioner på et sådant sted. Men jeg er ked af, at der er så stille om universiteterne i medierne her under pandemien. Hvis man er f.eks. indskrevet på en uddannelse på et stort hold, må det i høj grad påvirke mulighederne for sociale relationer og for at lære andre på holdet at kende. Noget tilsvarende må gælde for de fællesskaber, der findes af undervisere og forskere. Der er ikke meget i medierne om dette, selv om situationen i høj grad påvirker alle os, der har vores gang på f.eks. Københavns Universitet.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar