Der er kommet en bog af TV2-journalisten Anders Langballe, der for få år siden fik en blodprop udløst af voldsom stress, og i dag bliver bogen, der hedder Forfra, anmeldt i dagbladet Information.

Anmeldelsen peger på betimeligheden af en beskrivelse af et på den ene side prestigefyldt og på den anden side særdeles kynisk arbejdsmiljø i den danske medieverden. Efter alle beretningerne om sexisme og chikane i det seneste års tid kan det desværre ikke undre, at det er sådan fat.

Anders Langballe skriver

»Jeg tror, at den voldsomme og hårde kultur, der eksisterer i medieverdenen, ikke mindst skyldes, at mange af de bedste journalister med tiden bliver ansat som chefer. Men blot fordi de var gode journalister, var de ikke nødvendigvis gode ledere. De tog konkurrencementaliteten og hårdheden med ind på chefkontoret.«

Anders Langballe, her citeret fra Dagbladet Information 26. april 2021 (https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2021/04/vellykket-bog-slaar-anders-langballe-igen-branche-slog-saa-haardt-paa?lst_frnt)

Det, Anders Langballe beskriver, er en praksis for at skabe ledeleslaget, der i høj grad er kendt i medieverdenen, men også i høj grad i bl.a. kulturverdenen. Men det er (som vi også ser) ikke givet, at den, der engang var en balletdanser i verdensklasse, også bliver en god leder af balletskolen eller af balletkorpset. Man bliver ikke nødvendigvis en god leder af at have sejret i konkurrencen, for det er ikke sikkert, at alle kan eller bør gøre det samme som én selv. Det er ikke sikkert, at man bliver en empatisk leder af at have sejret.

Det modsatte er heller ikke et ideal: Hvis en balletskole blev ledet af en administrator, der aldrig selv havde danset, ville han/hun ikke kunne leve sig ind i hvad det var at være balletdanser, elev – eller en kreativ og nyskabende koreograf. Det er ikke det samme, der driver en journalist eller en kunster, som driver en person, der tænker på bundlinjen. Det er heller ikke sikkert, at man bliver en empatisk leder af at være en sådan administrator.

Jeg ved ikke, hvordan man bedst kan nå hinsides disse to ekstremer, men formodentlig må det bestå i at skabe en form for ledelse, hvor ansvaret spredes ud og hvor forskellige stemmer får indflydelse og hvor man tager udgangspunkt i den diversitet, der er. Nogle steder i medieverdenen har der været forsøg på dette.

(Visited 61 times, 1 visits today)