Friedrich Nietzsche formulerede ideen om “den evige genkomst”: Alle begivenheder gentager sig, historien gentager sig, og det er derfor ikke muligt definitivt at lægge illusionerne bag sig.

Den 18. marts bestilte familien et sæt nye havemøbler. De ankom den 29. marts. Desværre gik nogle af dem i stykker, da de skulle samles, så vi skrev til firmaet. Vi fik et løfte om at det defekte sæt havemøbler ville blive afhentet – allerede tirsdag den 20. april. Vi indkøbte nye papkasser og pakkede omhyggeligt otte stole og det store, defekte bord i god tid.

Allerede den 19. april ringede det på døren. PostNord skulle afhente en pakke. Jeg hjalp med at slæbe de store pakker ud til lastbilen (ikke et ord om min dårlige ryg). Jeg fik en kopi af fragtbrevet.

Den 22. april ringede det atter på døren. Det var PostNord igen, og de ville levere to store pakker på paller. Jeg genkendte de store kasser: de defekte havemøbler var tilbage. Jeg sagde på en pæn måde, at det måtte være en fejl og gav medarbejderen fra PostNord en kopi af fragtbrevet.

Der er fordele ved at være permanent hjemme under pandemien. Jeg er nemlig altid klar, når nogen ringer på døren. I dag ringede PostNord på endnu en gang. De ville levere to store pakker på paller; de defekte havemøbler var tilbage for anden gang. Jeg ytrede på en måske lidt utålmodig måde, at det måtte være en fejl og at jeg aldrig ville se de pågældende havemøbler igen.

(Visited 37 times, 1 visits today)