Demonstration i Tyskland mod Danmarks flygtningepolitik.

Det er som om den danske regering satser på ikke at blive set. Mit indtryk er, at den stadigt hårdere kurs over for mennesker på flugt er beregnet på at konsolidere støtten til regeringen i et Danmark, hvor der er opstået en tradition for at konkurrere om at være tough on foreigners. Traditionen opstod for alvor for 20 år siden, da den daværende Venstre-regering valgte at basere sig på støtte fra Dansk Folkeparti.

De politiske beslutninger, vi ser nu, er blevet bemærket uden for Danmark. FN har advaret mod de danske planer om modtagecentre i tredjelande og internationale menneskerettighedsorganisationer har advaret mod at fratage syriske flygtninge deres opholdstilladelser og sende dem til Damaskus-regionen.

Der er en demonstration den 9. maj 2021 foran den danske ambassade i Berlin i protest mod den danske regerings politik over for mennesker på flugt. Velrenommerede amerikanske medier som CNN og New York Times omtaler Danmark mindre positivt end længe. Det samme gør Frankfurter Allgemeine.

I udlandet virker det hult, at et af verdens rigeste lande, der ofte taler om sine særlige værdier og bliver fremhævet for dem, nu overlader ansvaret for beskyttelsen af mennesker på flugt til fattige lande i Afrika, som allerede har taget imod langt flere flygtninge og hvis regeringer end ikke kan (eller vil) beskytte deres egne befolkninger.

Hvem vil kunne få den danske regering og oppositionen, der gerne vil i regering, til at forstå at asylpolitik ikke kun er indenrigspolitik? Er der ikke en voksen til stede?

(Visited 178 times, 1 visits today)